Школа пријатељства

У оквиру својих активности психо-социјалне подршке најмлађима „Дечја радост“ је  у сарадњи са својом сестринском организацијом „Наша Србија“ из Београда организује боравак деце са Косова и Метохије у Школи пријатељства коју „Наша Србија“ реализује на Тари. Опширније...

Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама

Активности планиране пројектом обухватају присуствовање настави и ваннаставним активностима у школама домаћина, излете, посете културно историјским знаменитостима и друге разноврсне садржаје. Реализација пројеката: Шабац 2005/06, Тител 2007/09, Суботица 2008/09/10/11/12 

„Деци Космета са осмехом,заједно у школским клупама“, Суботица 2018.

 

Ове године у периоду од 1.-9.9. наша организација је реализовала традиционалну акцију „Деци Космета са осмехом,заједно у школским клупама“,Суботица 2018. Ово је једанаеста година реализације ове хумане и племените идеје.
Ученици из суботичких школа „Соња Маринковић“, „Јован Јовановић Змај“ и „Јован Микић“ су угостили ученике са Косова и заједно са њима похађали наставу и учествовали у ваннаставним активностима и излетима.

 1 1

Опширније: ...

OБАВЕШТЕЊЕ - Деци Космета с осмехом,заједно у школским клупама“Суботица 2018

Поштовани родитељи/старатељи и децо,

Овим путем вас обавештавамо да ће наша организација ове године организовати традиционалну, једанаесту по реду акцију под називом “Деци Космета с осмехом,заједно у школским клупама“Суботица 2018.

phoca thumb l stefanek sa decom 2

И ове године у организацији УГ Дечја радост Гњилане 50-оро деце са Косова и Метохије боравити у Суботици од 31 августа до 09 септембра. Захваљујући сарадњи организације „Дечја радост Гњилане“ са Основном школом „Соња Маринковић“ „Јован Јовановић Змај“ и „Јован Микић“ деца са Косова и Метохије биће гости својих вршњака у Суботици. Ова акција представља јединствено место дружења, креативности, љубави и искреног пријатељства, реализује се сваке године од 2008. године, а њен основни циљ је окупљање српске деце обухваћене програмима организације „Дечја радост Гњилане“, а која живе у српским енклавама на Косову и Метохији,упознавање са својим вршњацима, упознавање културно-историјских знаменитости Суботице и похађање школе . Средишњи догађај ће ове године бити у среду 5.септембра, када ћемо окупити бројне угледне госте, добротворе и партнере . Биће то уједно и прилика као и да свечаним програмом у име организатора захвалимо свима који су препознали важност ове акције и помогли њено одржавање. Поред редовних школских активности домаћини су за децу КиМ организовали низ слободних активности.

С поштовањем УГ Дечја радост Гњилане

Зоран Максимовић

Деца Косова и Метохије у „Школи пријатељства“ Тара 2018

Ове године 18. међународни камп «Школа пријатељства» се реализовао од 15. до 27. јула на Тари . У организацији УГ «Дечја радост» Гњилане ове године је на кампу учествовало педесеторо деце са Косова и Метохије, под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, аеродрома Никола Тесла Београд и Електромреже Србије. У кампу су поред деце са Косова и Метохије учествовала деца из Поповца, Параћина, Републике Српске, Црне Горе, Молдавије и Русије.

 20180725 144617

Опширније: ...

ДЕЦА С КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У ШКОЛИ ПРИЈАТЕЉСТВА ТАРА 2018

Поштовани родитељи/старатељи и децо,

НВО «Дечја радост» ће и ове године реализовати Школу пријатељства за децу из српских енклава на Косову и Метохији. Школа пријатељства одржава се у хотелу „Бели бор“ на Тари, а трошкове смештаја на бази пуног пансиона, као и трошкове превоза од пребивалишта до Таре и натраг сносе организатори.

Опширније: Д...

„Новогодишњи-божићни дечји караван“ 2018.

Јубиларна, десета по реду акција “Новогодишњи-божићни дечји караван“ у организацији „Дечја радост Гњилане“ почела је 27. децембра 2017.године. „Новогодишњи-божићни дечји караван“ је племенита акција са циљем да обрадује малишане новогодишњим пакетићима и културно забавним програмом са Деда Мразом.

29341573 10208887100415028 836192918 n

Опширније: „...

Страна 1 од 4

Видео снимци

  

 mona

Покровитељ рада организације

  

 mona

Пријатељи организације

 

Слава организације Дечја Радост - Гњилане

 

Ниједан идеал овога света није вредан дечије сузе.

Ф. М. Достојевски

 

Живот нам враћа само оно што ми другима дајемо.

Иво Андрић

 

Наше мало може бити много за оне који немају ништо.

 Душко Радовић