„Деци Космета са осмехом,заједно у школским клупама“, Суботица 2018.

 

Ове године у периоду од 1.-9.9. наша организација је реализовала традиционалну акцију „Деци Космета са осмехом,заједно у школским клупама“,Суботица 2018. Ово је једанаеста година реализације ове хумане и племените идеје.
Ученици из суботичких школа „Соња Маринковић“, „Јован Јовановић Змај“ и „Јован Микић“ су угостили ученике са Косова и заједно са њима похађали наставу и учествовали у ваннаставним активностима и излетима.

 1 1

 

Ученици гости и домаћини су посетили село Ђурђин , сеоску школу „Владимир Назор“ и православну цркву. Ученици и наставници ОШ „Владимир Назор“ су припремили садржајне и интересантне активности у којима су сва деца уживала. Ручак је организован у порти православне цркве.
Такође, ученици гости и домаћини су присуствовали литургији у Храму Вазнесења Господњег у Суботици, уживали у излету на Ергели Келебија и посетили Градску кућу.
У недељу 2.9. је организована промоција збирке поезије „Каљави опанци“ аутора Зорана Максимовића.Промоцију је водио Сава Самарџића,а поред аутора учествовали су ученици суботичких школа и глумац Александар Дуњић.
Акцију је увеличао концерт народних песама „Пријатељи за децу Косова и Метохије“ који је организован под покровитељством Наде Момировић, власнице Модне куће „Мона“. На концерту су наступили оркестар РТСа под руководством Синише Вићентијевића. Извођачи су били: Данка Стоиљковић, Снежана Бабић Снеки, Александар Аца Илић, Ђорђе Чавић и Виолета Радић. Водитељ програма је био Вања Булић.
Ученици гости и домаћини су уживали у незаобилазној журци која је за њих организована 7.9. у просторијама Фондације Данило Киш.
Заједничко дружење деце,родитеља и наставника на спортским теренима је употпунило целокупан доживљај заједништва и дивних емоција које су обележиле ову племениту акцију.

Share

Видео снимци

  

 mona

Покровитељ рада организације

  

 mona

Пријатељи организације