Школа пријатељства

У оквиру својих активности психо-социјалне подршке најмлађима „Дечја радост“ је  у сарадњи са својом сестринском организацијом „Наша Србија“ из Београда организује боравак деце са Косова и Метохије у Школи пријатељства коју „Наша Србија“ реализује на Тари. Опширније...

Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама

Активности планиране пројектом обухватају присуствовање настави и ваннаставним активностима у школама домаћина, излете, посете културно историјским знаменитостима и друге разноврсне садржаје. Реализација пројеката: Шабац 2005/06, Тител 2007/09, Суботица 2008/09/10/11/12 

ШКОЛА ПРИЈАТЕЉСТВА ТАРА 2019

Овогодишња Школа пријатељства деветнаеста по реду одржала се у периоду од 24. јула до 5. августа 2019. године, у хотелу „Бели бор“ на Тари. У Школи пријатељства је учествовало 250 деце учесника, а поред деце која су дошла из српских енклава на Косову и Метохији у овој јединственој Школи пријатељства боравила су и деца из Црне Горе, Републике Српске као и група руске деце који су били гости у кампу. Деца су заједно учествовала у креативним и спортским радионицама као и у осталим пратећим садржајима намењених њиховом узрасту и интересовању.

25 3


Деца с Косова и Метохије немају често прилику да учествују у оваквим пројектима који благотворно делују како на њихов психо-физички развој тако и на њихову социјализацију уз постојање разноврсних могућности да развијају своје потенцијале, искажу своје таленте, открију многа нова сазнања, али и да стекну дивна пријатељства. За децу из српских енклава на Косову и Метохији боравак у природном амбијенту планине Таре у сваком смислу представљало је јединствену прилику да се у пријатељском окружењу слободно крећу, друже, уче и уживају са својим вршњацима и на неко време забораве на сурову реалност са којом се свакодневно суочавају у крајевима из којих долазе. Осим креативних и спортских радионица деца су имала прилику да виде Шарганску осмицу и да се возе чувеним возићем Ћиром.
Промоција збирке песама „Каљави опанци“ аутора Зорана максимовића – директора организације „Дечја радост“ био је један од културних догађаја којије обележио Школу пријатељства. Сам наслов упутио је присутне госте из Србије и Русије у једно прохујало време, доба каљавих друмова. А стихови су их подсетили на доба када су се из тог блата подизало и стварало, када се само уз добро укаљане опанке могло рачунати на добру берићетну годину и добар принос.
Школу пријатељства посетио је и његово преосвештенство владика милешевски Анастасије .

 

Share

Видео снимци

  

 mona

Покровитељ рада организације

  

 mona

Пријатељи организације

 

Слава организације Дечја Радост - Гњилане

 

Ниједан идеал овога света није вредан дечије сузе.

Ф. М. Достојевски

 

Живот нам враћа само оно што ми другима дајемо.

Иво Андрић

 

Наше мало може бити много за оне који немају ништо.

 Душко Радовић